Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prezent, societatea se află în insolvenţă, iar investitorul care a cumpărat caietul de sarcini a fost de acord să investească bani grei în eliminarea poluării create de sterilul de pe iazurile Tăuşani şi Boşneag extindere.

Preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, a amintit că „este important ca Moldominul să meargă înainte. Să creezi 700 de locuri de muncă, atât cât se estimează la Moldova Nouă, nu e de ici de colo. Cei care vor să investească acolo sunt oameni cu expertiză şi care s-au angajat să investească zeci de milioane de euro în asanarea acelui iaz care creează probleme de poluare. Investiţia va dezvolta inclusiv portuar zona“.

La privatizarea Moldomin, un punct principal de dezbătut vor fi terenurile din proprietatea societăţii. Situaţia actuală a fost explicată de către directorul Oficiului de Cadastru Caraş-Severin, Gheorghe Roşeţi: „Intabularea, din punctul de vedere al Oficiului, în ceea ce priveşte Moldominul, ţine de faptul că toate terenurile libere au fost validate pe HG 834, adică Ministerul Economiei va elibera certificate care vor ajuta la intabulare. Decretele de expropiere nu au fost niciodată înscrise în cartea funciară. După anii ’90 o parte din persoane şi-au făcut succesiuni pe terenuri, o parte dintre ele le-a luat primăria, gândindu-se că Moldomin le-a abandonat şi le-a trecut în proprietatea ei, iar o parte dintre terenurile pe care societatea comercială le avea intabulate au fost vândute în urmă cu cinci-şase ani“.

Flavius Rotariu