Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei doi lideri politici cărășeni, Marcel Vela și Ion Mocioalcă, rivali sau parteneri de-a lungul timpului, se vor afla mîine față în față în Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului, la audierea lui Vela, propus pentru portofoliul de la Interne, audiere care va începe la ora 14.

Mocioalcă este chiar șeful Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, funcție pe care a deținut-o și Vela la Senat până anul trecut, când a fost schimbat pentru că a cerut desecretizarea raportului MAI cu privire la violențele din 10 august 2018.

„Da, mâine, începând cu orele 13, miniştrii desemnaţi ai Apărării şi Afacerilor Interne vor fi audiaţi de comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului. Nu este un examen ca la şcoală fie şi numai pentru simplul fapt că rezultatul este unul consultativ pentru plenul reunit suveran al Parlamentului. Eu mă bucur că ministrul desemnat al Internelor este cărăşean, caransebeşean, iar votul meu, şi din patriotism local, nu ar putea fi unul împotrivă“, ne-a declarat, în exclusivitate, şeful Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor, Ion Mocioalcă.

Nina Curița