Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta propune un investitor privat Primăriei Caransebeș, printr-o inițiativă cu fonduri europene. Pentru început, investitorul a solicitat 3300 metri pătrați de teren, iar Consiliul Local a aprobat trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului a terenului respectiv.

Primarul Felix Borcean și city managerul Andrei Ungur au răspuns întrebărilor aleșilor PSD, care știau că terenul respectiv fusese cuprins într-o altă tentativă de a obține fonduri europene în 2016. „Nu ne încadram la definiția spațiilor degradate în acel proiect de acum doi ani și de aceea nu s-a materializat. E o inițiativă mai mult decât binevenită această minibază sportivă”, a explicat primarul, completat și de city manager: „Proiectul din 2016 nu a obținut finanțare, nu mai poate fi reluat, suprafața respectivă fiind disponibilă acum pentru o astfel de investiție”.

Dar ce propune investitorul privat pe fostele terenuri de tenis și handbal de lângă Stadionul Municipal? „Solicit concesionarea a 3300 metri pătrați pentru realizarea unei minibaze sportive: două terenuri de tenis de zgură și un teren de minifotbal pe suprafață sintetică. Pentru un teren de tenis am obținut deja finanțare pe fonduri europene”, precizează investitorul în cererea adresată municipalității.

Nu ar fi prima inițiativă de acest gen avută în vedere pentru zona respectivă. Au intenționat, în trecut, să dea o altă față fostelor terenuri de tenis și handbal de lângă stadion atât municipalitatea, cât și foști fotbaliști precum Dan Alexa sau Dorinel Munteanu, însă nu s-a concretizat nimic. Rămâne să vedem dacă va fi cu noroc de această dată…