Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Întâmplarea aduce două destine faţă-n faţă. Povestea devine insuportabilă şi se termină tragic.

Se întâmplă de multe ori să nu mai putem suporta răul ce ni se face şi mai ales satisfacţia celui care ni-l provoacă. Mai ales dacă mizează pe faptul că nu vom lua măsuri pentru că acestea vor avea consecinţe asupra noastră. „Şi eu dar şi tu…” pare a fi regula acelor momente când decidem să spunem „stop”.

Povestea lui Fiodor ilustrează de minune cele scrise mai sus. Divorţat de trei ani şi tată al unei fetiţe, îşi caută alinarea în aventuri de-o noapte. Aşa a cunoscut-o pe Vera, pe care ulterior a uitat-o dar pe care o reîntâlneşte într-o seară în parc. Mamă a unui băiat şi locuind într-o garsonieră, aceasta speră să întâlnească omul cu care sa-şi refacă viaţa.

Şi planurile curg. Cei doi se vor căsători şi îşi vor ridica o casă… Sau cel puţin aşa visează Vera până când adevărul iese la iveală: Fiodor este căsătorit şi are doi copii. Ce poate face Vera decât să suporte totul şi să accepte situaţia de a fi fost doar o parteneră de-o noapte? Prea mult ca să poată suporta. „Te omor, mama ta de nenorocit!”… şi-un foc de armă într-o noapte, într-un parc.

Sau… doar un spectacol, pe o scenă de teatru. Căci despre asta vorbim, despre piesa „Două destine”, jucată duminică seara de actorii Teatrului I.D. Sârbu din Petroşani. Din fericire, a fost doar o poveste din care însă mulţi pot învăţa multe.