Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Curând, ultimii 6 km de drum încă rămaşi fără asfalt vor fi modernizaţi cu bani europeni. Este vorba despre o porţiune de 4 km în centrul de comună şi 2 km în satul Soceni. Recent, primarul Ioan Rusu a semnat contractul prin care 915.000 de euro vor sosi în comună pentru a fi investiţi în drumuri graţie unui proiect european.

În vederile Primăriei se află şi căminele culturale din cele două sate. Cu ceva timp în urmă, a fost depus la AFIR un proiect în valoare de 500.000 de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea celor două edificii. Din declaraţia primarului reţinem că se aşteaptă invitaţia AFIR-ului pentru a fi semnat şi acest contract. „În ce priveşte reabilitarea drumurilor, urmează licitaţia pentru desemnarea căştigătorului. Dacă totul va decurge normal, lucrările ar putea demara la începutul anului viitor. Cam tot atunci ar putea începe şi reabilitarea căminelor culturale”, declară primarul Rusu. Acesta se arată optimist în ce priveşte demararea lucrărilor întrucât, până acum, „surprizele” au ocolit comuna Ezeriş atunci când a fost vorba despre asemenea investiţii.

Trebuie precizat că, în ultima perioadă, Primăria a executat o serie de lucrări de interes public finanţate din fonduri proprii. Enumerăm aici amenajarea zonelor centrale din Ezeriş şi Soceni sau asfaltarea a 4 km de drum comunal.