Caraş-Severin, Romania

BOLVAŞNIŢA – Tensiuni în Consiliul Local Bolvașnița, după ce consilierul PNL Miron Samoil Jura a fost exclus din partid.Povestea începe în octombrie 2011, când Miron Samoil Jura a votat împotriva proiectului propus de colegul său de partid Andrei Neagoe, primarul comunei Bolvaşniţa.

„Anul trecut a fost supus la vot un proiect de hotărâre pentru un împrumut bancar de un milion de lei, bani ce serveau drept plată constructorului care lucrează la alimentarea cu apă şi la introducerea reţelei de canalizare în comună şi în satul Vîrciorova. Pentru că eu şi alţi cinci consilieri nu am fost de acord, proiectul a fost respins. Văzând cum stau lucrurile, primarul a pus presiune asupra celorlalţi consilieri, şi, în cele din urmă, proiectul a trecut“, a declarat Miron Samoil Jura.

Supărat că tocmai colegul său i-a făcut probleme, primarul Andrei Neagoe a înaintat o cerere conducerii PNL Caraş-Severin, prin care a solicitat excluderea acestuia din partid, lucru care s-a şi întâmplat la sfârşitul lunii noiembrie 2011.

Miron Samoilă Jura consideră însă că prin excluderea sa, statutul partidului a fost încălcat: „Înainte de a fi dat afară, trebuia să mi se dea un avertisment. Ei m-au exclus şi fără avertisment, şi fără a-mi comunica acest lucru în scris, cu confirmare de primire, aşa cum impune statutul PNL. Mai mult, în şedinţa din 15 decembrie 2011, primarul Andrei Neagoe a iniţiat un proiect de hotărâre prin care se aducea la cunoştinţă excluderea mea din PNL, şi, totodată, se dorea înlăturarea mea din funcţia de consilier. Câteva zile mai târziu, în 21 decembrie 2011, am depus o contestaţie la Judecătoria Caransebeş şi alta la PNL Caraş-Severin, de unde nu am primit, nici până azi, un răspuns“.

Edilul comunei Bolvaşniţa este însă de altă părere. Andrei Neagoe spune că excluderea lui Jura din PNL este justificată, şi că degeaba umblă acesta cu „cioara vopsită“, că nu mai este cale de întoarcere. „Orice membru trebuie să urmeze doctrinele partidului din care face parte. Atâta vreme cât el a votat împotriva proiectului propus de colegul său de partid şi este mai mereu Gică Contra, nu văd cum ne-am putea înţelege. Prin urmare, s-a propus excluderea acestuia din partid, iar conducerea PNL a aprobat solicitarea noastră. Acesta este şi motivul pentru care domnul Miron Samoil Jura nu mai poate face parte din CL Bolvaşniţa, pentru că el nu a candidat independent, ci pe listele PNL“, a subliniat Neagoe.

Roxana Bălan Nafiru