Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La finele săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin a organizat conferinţa de lansare a unui nou proiect ce beneficiază de finanţare din Fondul Social European, pe Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, eveniment la care au participat şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Iniţiativa este derulată în parteneriat de către AJOFM Caraş-Severin în parteneriat cu alte trei agenţii judeţene, din Timiş, Mehedinţi şi Maramureş, precum şi cu o firmă ce activează în domeniu.

Proiectul urmăreşte creşterea calităţii, eficienţei şi transparenţei serviciilor şi măsurilor menite să combată şomajul, iar pentru asta sunt disponibile nu mai puţin de 6,26 de milioane de lei, cheltuibili în 15 luni, cât este durata de implementare.

În mare, se va încerca facilitarea accesului direct la serviciul public de ocupare prin furnizarea de servicii online pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi mediului de afaceri, administraţiei publice şi instituţiilor publice relevante pe piaţa muncii din Regiunile Sud-Vest Oltenia, Vest şi Nord-Vest. Vor fi elaborate analize, studii şi prognoze privind piaţa muncii, vor fi dezvoltate bazele de date ale celor patru servicii publice de ocupare partenere prin înregistrarea şi evidenţierea electronică a serviciilor furnizate, a locurilor de muncă vacante şi a angajatorilor activi.