Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – Peste trei milioane de euro vor fi investite în următorii ani în comună, spre bucuria primarului Ioan Pop, care rezolvă astfel câteva din neajunsurile comunităţii.

O parte din aceste investiţii se va derula cu bani europeni, cum este şi cazul extinderii reţelei de canalizare la Berzovia. Lucrarea însumează un milion de euro, iar contractul a fost semnat anul trecut cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Proiectul tehnic a fost întocmit, urmând ca, în cel mai scurt timp, lucrarea să fie scoasă la licitaţie, în vederea alegerii constructorului. În aceeaşi situaţie se află şi proiectul care are în vedere asfaltarea mai multor străzi, din care 3,5 km în satul Gherteniş şi alţi 5 km în Berzovia. Şi în acest caz, vorbim despre o finanţare de un milion de euro, alocată tot de Uniunea Europeană.

Noi sperăm ca lucrările să înceapă în vară. Numai dacă vor exista contestaţii, vom întârzia demararea lor. Sperăm să nu fie cazul de aşa ceva! Vom scoate imediat la licitaţie şi lucrarea prin care dorim să introducem canalizarea la Gherteniş. Proiectul tehnic a fost verificat deja, deci, nu ne mai reţine nimic pentru a ridica proiectul pe SEAP. Banii pentru această investiţie, ce se ridică la un milion de euro, vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL II)“, ne-a spus Ioan Pop.

Prin acelaşi program, Primăria Berzovia primeşte încă un milion de euro pentru asfaltarea altor 8,5 km de străzi, din care 5 km numai în Fizeş, iar restul în Gherteniş.