Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Un nou punct de lucru al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Caraş-Severin a fost inaugurat în Gărâna. Asta s-a întâmplat după mai multe încercări de a aduce locuitorilor și turiștilor de acolo servicii medicale de profil.

„Domnul primar a făcut toate demersurile pentru înfiinţarea, la Gărâna, a acestui punct de lucru şi am primit aprobare de la Ministerul Sănătăţii şi din partea doctorului Raed Arafat. Noi vom disloca un echipaj de la Staţia centrală Reşiţa, la acest punct de lucru”, a precizat managerul SJA Caraș-Severin, Daniela Popescu.

Deși Gărâna are doar 119 locuitori, la sfârşit de săptămână vin sute de turişti. „Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm acest proiect, care este foarte important pentru satul Gărâna şi pentru întreaga comună Brebu Nou, deoarece, pentru diferite cazuri medicale, distanţa până la Reşiţa este una foarte mare. Acum avem aici acest centru şi o ambulanţă, mai ales că se apropie vacanţa de vară, perioadă când aici vin mii de turişti”, a adăugat primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda.

Precizăm că localnicii nu mai au medic în comună de peste 20 de ani. În tot acest interval, pentru a avea acces la asistenţă medicală, fie au fost nevoiţi să se deplaseze la Reşiţa, fie ambulanţa a venit la ei tot de la Reşiţa.