Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primul semestrul al anului 2012, jandarmii cărăşeni au executat 1.340 acţiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive, religioase şi cultural-artistice la nivelul judeţului şi 1.584 de misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, a pieţelor şi târgurilor.

Toate aceste misiuni au vizat creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor cărăşeni, precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. De asemenea, au mai fost executate 177 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi 110 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii.

În urma misiunilor executate de jandarmi, au fost constatate 73 de infracţiuni cu 88 de autori reţinuţi, iar în cadrul patrulelor mixte au fost constatate 39 de infracţiuni cu 44 autori reţinuţi, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, marea majoritate a infracţiunilor fiind constatate „în flagrant“, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs.

Au fost aplicate 854 sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 130.850 de lei. Totodată, în această perioadă jandarmii au mai asigurat paza şi protecţia a 157 de transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin, 400 de transporturi de corespondenţă clasificată, precum şi a 53 de transporturi speciale, care au tranzitat judeţul Caraş-Severin.

Flavius Rotariu