Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Codul portocaliu de instabilitate atmosferică nu a trecut fără urmări peste Caraș-Severin. În urma furtunii de noaptea trecută, mai multe localități au rămas fără energie electrică, după ce copacii au fost doborați de vânt.

Probleme au fost la Reșița, în cartierul Moniom, dar și la Sasca Montană, Goruia, Ciclova Română, Gârliște, Vrăniuț, Vrani, Cărbunari, Grădinari, Ciuchici, Răcășdia și Greoni. Potrivit operatorului de energie, duminică dimineața erau în continuare nealimentate cu energie electrică satele Bigăr şi Răchitova, comunele Cărbunari, Sasca Montană, Berlişte, Răcăşdia, Iam, Milcoveni, Vărădia, Vrani, inclusiv satele aparținătoare, precum şi cartierul reșițean Moniom. În total, Enel raportează că sunt afectați 4.305 abonați. Pentru remedierea avariilor acționează şase formații din partea operatorului de electricitate.

De asemenea, râurile din Caraș-Severin rămân sub avertizare de cod galben, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, avertizarea este valabilă până luni la ora 10.