Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În şedinţa de consiliu de marţi, 27 august, deputatul Valentin Blănariu a pledat pentru desemnarea celui de-al doilea viceprimar.

Şedinţele ordinare de consiliu au început să se deruleze sub acelaşi ton, urmând parcă îndrumările monotone ale unei baghete magice, în care toată lumea cade perfect de acord pe orice subiect supus dezbaterii. Asta pentru că mai toate problemele reale se discută departe de ochii lumii, în şedinţe de urgenţă, organizate fără ştirea nimănui.

Totuşi, deşi marţi, 27 august, palatul administrativ municipal a văzut o nouă şedinţă ordinară, pe ordinea de zi s-au aflat din nou subiecte legate de modul în care „Traian Vuia” îşi vinde sportivii. Busuiocul s-a dres printr-o schimbare de termen, în sensul că de acum elevii nu vor mai fi vânduţi ci doar transferaţi contra unor sume în euro. Tot la capitolul sport, primarul Mihai Stepanescu şi viceprimarul Ioan Crina au ţinut să-şi dea demisia din funcţiile de conducere deţinute în cadrul Asociaţiei Fotbal Club Municipal Reşiţa 2012, „având în vedere modificările din fotbalul reşiţean”, după cum declara Ioan Crina.

Deputatul Valentin Blănariu, prezent în sală, a ţinut să-şi arate nemulţumirea pentru faptul că autoritatea locală nu l-a invitat niciodată la şedinţe, spre deosebire de CJ. „Suntem marginalizaţi, trataţi cu indiferenţă, chiar cu aroganţă, se plânge Valentin Blănariu. Vorbesc la plural pentru că mă refer şi la cei cinci consilieri PP-DD pe care-i avem în consiliul dvs. care, deşi au avut iniţiativa de a introduce pe ordinea de zi a acestei şedinţe alegerea celui de-al doilea viceprimar al Reşiţei, au fost evident trataţi cu aceeaşi indiferenţă”.

Potrivit acestuia, legea cere ca fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să aibă doi viceprimari, lucru contrazis de Ioan Crina, care a precizat că legea doar permite, nu obligă alegerea celor doi. Secretarul oraşului, Lucian Bucur, a clarificat lucrurile explicând că trebuiau aleşi doi viceprimari. Şi dacă deputatul PP-DD vorbea despre faptul că ar fi trebuit ca al doilea viceprimar să fie din această formaţiune, întrucât PP-DD este pe locul doi la numărul de consilieri, Ioan Crina a întărit ideea că ambii viceprimari ar fi trebuit să fie din cadrul USL, alianţă ce deţine 13 din cele 21 de mandate de consilier la Reşiţa.

Antoniu Mocanu