Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Dacă joi ne lăudam că la frontiera Caraş-Severinului n-a mai ajuns decât un migrant rătăcit, vineri lucrurile s-au schimbat radical. Un număr de 38 de cetăţeni străini au fost prinşi după ce au intrat în ţară din Serbia, 35 dintre ei în judeţul nostru, iar trei în Timiş.

În Caraş-Severin, poliţişti de frontieră şi jandarmi au reuşit să prindă mai multe grupuri de persoane, formate din adulţi şi copii, în dreptul localităţilor de frontieră Comorâşte, Agadici, Vărădia, Doclin, Vrani şi Forotic. Cei 35 sunt cetăţeni pakistanezi şi irakieni, 31 dintre ei adulţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 75 de ani, iar patru minori, între doi şi 17 ani.

„Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.