Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi nu există premisele ca grupurile de refugiaţi să tranziteze teritoriul judeţului nostru, autorităţile sunt pregătite.

În condiţiile în care, luni, în judeţul Timiş a fost amenajată o a doua tabără pentru refugiaţi, în Moraviţa, în judeţul nostru nu s-au făcut demersuri întrucât acestea nu ar fi, pentru moment, necesare.

„Acum nu este cazul să ne îngrijorăm cu privire la grupuri de migranţi care să treacă prin Caraş-Severin. Cu toate acestea, forţele şi autorităţile implicate într-o asemenea situaţie sunt în alertă şi verifică toate premisele pentru o astfel de eventualitate. Suntem pregătiţi, alături de instituţiile care gestionează o posibilă traversare a migranţilor să intervenim potrivit legilor şi convenţiilor internaţionale. Repet, deocamdată nu este cazul“, ne-a declarat subprefectul Sebastian Purec.

Recomandarea reprezentantului Guvernului în teritoriu este de a se urmări site-ul oficial şi comunicatele Ministerului Afacerilor Interne, precum şi alte surse internaţionale veridice. Pentru moment, Frontex, agenţia Uniunii Europene nu a clasat judeţul nostru ca posibil pentru a fi tranzitat de migranţii din ţările musulmane.