Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sala de șah din incinta „Polivalentei” reșițene a găzduit, sâmbătă, 31 mai a.c., întrecerile ediției 2014 a Cupei 1 Iunie.

Turneul, în sistem open-elvețian, pe durata a cinci runde,cu 20 de minute de jucător, a reunit 24 de șahiști, din Reșița, Bocșa și Carașova. A fost un concurs echilibrat, iar în final, la general, s-a impus Cristian Daniel Korcsek, urmat de Robert Andrei Ghinea și Dorian Ion Burciu. Disputa fetelor a fost câștigată de Daria Maria Zglimbea, secondată de Anna Diana Colonescu, Andreea Ioana Bărăitaru și Noemi Penzeș. La copii 10 ani s-a detașat David Alexandru Korcsek, urmat de Tomislav Luka Vorga, Dumitru Robert Mădălin Sălariu și Petru Rareș Ivașcu. Iar la copii 8 ani, primele două locuri au fost ocupate de Iustin Gheorghe și Giorgia Daiana Burciu.

„Cel mai important aspect a fost atmosfera de fair-play desăvârșit, faptul că între micii șahiști s-au sudat prietenii, a precizat Mihai Bolintiș, secretarul Asociației Județene de Șah Caraş-Severin. Din motive obiective, la acest concurs nu au participat favoriții Cristian Daniel Pădurean, Andru Mihai Buga, angrenați la un turneu în județul Timiș, și Davis Datcu Goiceanu”.