Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – CSS Caransebeș a trecut cu brio de faza zonală și s-a calificat în turneul final al „Trofeului Gheorghe Ola“ la fotbal pentru copii, categoria U10.

Frumoasa performanță a fost realizată miercuri după-amiază, la Sala „Constantin Jude“ din Timișoara, gazda meciurilor din Zona 7 a tradiționalei întreceri Trofeul Gheorghe Ola. După ce au învins cu 2-1 pe Luceafărul Drobeta Turnu Severin și au remizat, 1-1, cu ACS Poli Timișoara, micii gugulani au câștigat Grupa B și au disputat finala zonală în compania ocupantei primului loc din Grupa A, FC Hunedoara. Partida care desemna echipa din Zona 7 calificată la turneul final a fost una plină de dramatism, soarta învingătoarei fiind decisă la loviturile de departajare, întrucât în timpul regulamentar de joc, scorul a fost egal, 0-0. Aici, Zeița Fortuna a fost de partea caransebeșenilor, mult mai inspirați și mai siguri pe ei decât hunedorenii. Cu 5-4 s-a impus CSS Caransebeș și s-a calificat astfel la turneul final, programat în perioada 16-18 decembrie. Au transformat loviturile de departajare căpitanul echipei, Sebastian Avramescu, golgheterul Mirel Țuțul (autorul celor trei goluri din grupă, desemnat și cel mai bun atacant al fazei zonale de la Timișoara), Albert Ștefanovici, Andrei Pârvănescu și Laurențiu Buță.

„Suntem în creștere. Am făcut jocuri bune la acest turneu zonal. Am avut un meci echilibrat cu Severinul, dar totuși am câștigat. Cu Poli, am fost puțin peste ei. Finala a fost cea mai echilibrată. Am întâlnit o echipă foarte bună, FC Hunedoara, cu o așezare bună în teren. Ne bucurăm pentru această calificare, îi felicit pe copii pentru comportarea din cele două zile ale turneului. Sperăm să facem o figură frumoasă și la turneul final“, ne-a spus prof. Ion Bica, antrenorul echipei din Caransebeș.  CSS Caransebeș, grupa 2006, a abordat întrecerea zonală cu următorul lot: Antonio Ivaşcu, Matei Avasilchioaie – portari; Sebastian Avramescu, Andrei Pârvănescu, Mirel Ţuţul, Riccardo Albu, Laurenţiu Buţă, Albert Ştefanovici, Eduard Radu, Patrik Măranu şi Alexandru Gâlcuie – jucători de câmp! Felicitări copiilor, antrenorului echipei, prof. Ion Bica, precum și colegilor acestuia, prof. Rivelino Sbenghea și Toma Peica, prezenți și ei la Timișoara alături de sportivi!

Foto: Adrian Pârvănescu