Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – După ce propunerea unui pasaj subteran pe sub Parcul Dragalina din Caransebeş a căzut recent, municipalitatea a decis ca să se construiască o linie de metrou.

Proiectul va fi aprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local de astăzi, 1 aprilie, aleşii urbei arătându-se deja încântaţi de noul mijloc de transport. Traseul va avea cu două linii, tur şi retur, fiecare dintre acestea cu o lungime de 50 de metri, conform oficialilor iniţiativa urmând să ajute foarte mult la fluidizarea traficului din această zonă.

„Cel mai strălucit punct din acest proiect este că metroul nu va consuma curent electric! Cele două garnituri vor fi parcate pe linii. Călătorii vor intra în metrou la prima staţie, vor străbate garnitura pe jos, admirând stratigrafia deosebită a solului de sub urbea noastră, apoi vor coborî din metrou la cea de-a doua staţie“, au declarat surse din cadrul municipaltăţii caransebeşene, care precizează că, datorită economiei de energie electrică, se recomandă călătorilor să aibă la ei lanterne, brichete, torţe sau felinare.

Elevii pot folosi şi lumânări, însă numai însoţiţi de către un adult.

Tiberiu Lopată

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Jurnal CS vă doreşte un 1 Aprilie amuzant! 🙂