Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa din Valea Domanului joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11, cu FC Olt Slatina.

Înaintea meciului de sâmbătă, din Valea Domanului, antrenorul Daniel Oprița se confruntă cu probleme în alcătuirea primului „11“. Absența unor unor jucători de bază îi dă mari bătăi de cap principalului formației reșițene. Fundașul stânga Florin Anițoiu este răcit și se află la Timișoara, urmând să ajungă la Reșița abia vineri, după cum susține Daniel Oprița. Dar este incert pentru partida cu FC Olt. În linia de mijloc, antrenorul nu-l poate folosi pe Octavian Vasile, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În aceste condiții, între titulari și-ar putea face loc chiar doi juniori reșițeni.

„Ne așteaptă un joc foarte dificil, la fel ca acela de la Satu Mare, a spus antrenorul Daniel Oprița. Jucăm cu o echipă bună, care a câștigat ultimele meciuri și sunt în partea superioară a clasamentului, în spatele nostru. Trebuie să câștigăm acest meci, pentru a ne distanța de ei și a rămâne aproape de Timișoara.“

Metalul Reșița revine în Valea Domanului după un joc modest la Satu Mare, pierdut cu 0-1, roș-negrii ratând șansa de a o depăși pe ACS Poli, care s-a încurcat pe terenul lui FC Bihor. Liderul a scos o remiză runda precedentă și distanța dintre ACS Poli și Metalul s-a mărit la două puncte. Trupa lui Dan Alexa își va mai trece în cont încă trei puncte după etapa de sâmbătă, în care ar fi trebuit să joace cu Fortuna Poiana Câmpina, echipă retrasă din campionat. În schimb, elevii lui Daniel Oprița nu au altă variantă decât victoria în Valea Domanului, în disputa cu FC Olt Slatina, partidă programată sâmbătă, 14 martie, de la ora 11, pe stadionul „Mircea Chivu“.

În tur, Metalul a fost surclasată la Slatina cu 4-0, pe 15 octombrie 2014, suferind prima și cea mai drastică înfrângere din acest sezon, în condițiile în care fotbaliști rossoneri se aflau atunci pe primul loc al clasamentului. Tocmai de aceea, Daniel Oprița își dorește mai mult ca oricând o victorie în fața echipei care și în sezonul anterior a câștigat un meci din play-off la Reșița, cu un gol marcat în minutul 90+3, acel rezultat ducând la despărțirea de antrenorul Marian Pană.