Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa de ligă secundă a efectuat un cantonament la Stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului.

Metalul Reșița se va prezenta cu un lot nou în acest an, după ce în iarnă tuturor seniorilor li s-a dat posibilitatea de a-și căuta alte angajamente. Antrenorul Carol Gurgu a testat mai mulți jucători tineri în ultima perioadă, iar 14 dintre aceștia au semnat deja cu Metalul. În Valea Domanului mai sunt însă așteptați și alți jucători până la reluarea campionatului, pe 27 februarie. Rosso-nerii au încheiat vineri stagiul de pregătire centralizată de la Stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului. Antrenamentele vor fi reluate luni după-amiază. Multe nume noi au apărut în Valea Domanului, am putea vorbi chiar de o schimbare totală a lotului. Din cei ce au mai apărut în acest sezon în echipamentul Metalului, doar juniorii au mai rămas la pregătiri. Dintre seniorii din vechea gardă au mai rămas Cristian Zimmermann și Florin Anițoiu, care însă nu s-au mai pregătit cu Metalul Reșița.

Iată numele celor 14 fotbaliști care au semnat până acum contracte cu Metalul Reșița: Ivan Knezevic (născut în 1990) și Ivan Lucic (1996) – ambii portari; Codruț Andrei Anghel (1994), Robert Mugurel Chira (1994), Iulian Alexandru Vlad (1996), Darius Buzdugan (1995), Bogdan Pitulice (1995), Alex Maria (1997), Ionuț Crăciun (1995), Denis Ștefan Botezatu (1994), Alexandru Costea (1995), Lorand Sandor Kiss (1996), Zoran Kopre (1990) și Nikolas Vitorovic (1990) – jucători de câmp.

“Dintr-un număr de 50-55 de jucători testați de când am început pregătirile, a rămas un număr de 14 jucători care în această perioadă au fost testați la meciurile amicale și nu numai. Consider că pregătirea centralizată la stadion a fost de bun augur, toate lucrurile s-au desfășurat conform programului, toți băieții s-au pregătit exemplar, poate mai mult de atât. Am încercat să creez un colectiv unit, să ne respectăm între noi. Nu e ușor, dar sper să facem o figură frumoasă în Liga a II-a. Mai avem trei jucători de la Rapid în probe, vor mai veni câțiva din comunitatea europeană în zilele următoare și vom lua în curând o decizie în privința lor. De asemenea, ne vom baza în continuare și pe cei mai în formă dintre juniorii A, ei sunt în permanență în atenția noastră. Veți mai auzi de nume ca George Ponoran, Adrian Holovcici, Bogdan Ciule, Alexandru David și alți colegi de-ai lor”, ne-a spus antrenorul Carol Gurgu.

Metalul Reșița a câștigat toate amicalele disputate în această iarnă, cu adversari din ligi inferioare, fără să primească gol: 1-0 cu CS Ineu, 2-0 cu Minerul Anina, 4-0 cu AS Oravița, 1-0 cu CSM Lugoj și 3-0 cu Progresul Gătaia.  Ultimul amical înaintea reluării campionatului va fi sâmbătă, 20 februarie, în Valea Domanului, cu Mama Mia Becicherecu Mic.