Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa reşiţeană continuă să conducă în clasamentul Ligii a II-a după ce s-a impus sâmbătă în faţa principalului contracandidat la promovare, ACS Poli Timişoara.

Echipa pregătită de Daniel Opriţa a învins meritat, după un meci de mare angajament, pe ACS Poli Timişoara şi a rămas pe prima poziţie a clasamentului Seriei a II-a din Liga a II-a de fotbal. Stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului s-a animat cu ocazia acestui derby regional, între primele două clasate la ora jocului. Peste 3.000 de spectatori au asistat la un nou succes cu 2-0 al formaţiei reşiţene, după victoriile cu acelaşi scor din partidele cu Şoimii Pâncota şi cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Dorinţa de victorie a reşiţenilor a fost concretizată prin cele două goluri reuşite de elevii lui Daniel Opriţa în poarta lui Eduard Pap. Aceştia au întâlnit o echipă a Timişoarei lui Dan Alexa care a avut o evoluţie modestă, sub valoarea individuală a lotului. Rosso-nerii au fost cei care au construit mai bine pe un teren greu şi şi-au trecut în cont un succes savurat de publicul transformat şi el în galerie, alături de neobosita Guardia Rosso-Nera. Chiar dacă au tremurat la transversala lui Pedro Henrique din lovitură liberă de la 22 de metri, iar bravul Zimmermann a intervenit salvator în faţa lui Keita, fotbaliştii de la Metalul nu aveau cum să piardă acest joc. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 26, atunci când Neagoe a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Mădălin Ciucă a reluat cu stângul, din voleu, din opt metri, înscriind primul său gol pentru Metalul. Repriza secundă avea să aducă şi cel de-al doilea gol al formaţiei reşiţene în disputa cu ACS Poli Timişoara. Aceasta după ce fotbaliştii reşiţeni au mai trecut pe lângă o oprtunitate de a înscrie, în minutul 57. Însă, în minutul 65, Buhăescu s-a descurcat excelent în careul oaspeţilor şi l-a învins pe Pap, marcând în aceeaşi poartă ca la meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. ACS Poli a terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Cânu a văzut al doilea galben în minutul 90+1.

Metalul Reşiţa: Zimmermann – R. Cristian, Ciucă, Ciobanu, Aniţoiu – Enescu, Feher – Oct. Vasile, Neagoe (min. 57, Breşneni), Manole (min. 84, Roman) – Buhăescu (min. 78, Voinea). Antrenor: Daniel Opriţa.

ACS Poli: Pap – Belu, Cânu, Scutaru, Neagu – Ov. Popescu – Bărbuţ, Keita (min. 68, Nanu), Poparadu (min. 60, Trandu), Carlos (min. 46, Szekely) – Pedro Henrique. Antrenor: Dan Alexa. JCS-Marian Cărăvan