Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O scurtă vacanţă la munte nu costă o avere; pentru câteva zile petrecute la munte puteţi plăti între 160 şi 370 de lei.

Cea de-a XII-a ediţie a programului O săptămână la munte, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, va începe săptămâna viitoare.

Programul special „O săptămână la munte se va derula în perioada 2 noiembrie – 19 decembrie, iar tarifele la cazare vor fi cu până la 50% mai mici faţă de tariful de recepţie din această perioadă. Prin acest program se urmăreşte creşterea gradului de ocupare al unităţilor de cazare din zona montană şi atragerea cât mai multor oaspeţi. Astfel, cei care aleg să se cazeze la hotel, vilă sau cabană de două stele, pentru un sejur de cinci nopţi, vor plăti aproximativ 160 de lei de persoană.

Tarifele ajung la aproape 260 de lei de persoană pe sejur de trei stele. Turiştii care preferă însă unităţile de patru stele vor plăti aproximativ 370 de lei de persoană, pentru toată perioada de şedere. Preţurile nu includ mesele. Din acest an, hotelierii au introdus facilitatea prin care copiii de până la şapte ani pot beneficia de gratuitate dacă sunt cazaţi în camera părinţilor. De asemenea, sejururile la munte în România la tarife reduse pot fi achiziţionate şi de turiştii din Republica Moldova.