Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa Liceului Teoretic „Traian Vuia” a câștigat duminică, 2 aprilie, faza zonală a Cupei Tymbark Junior, la categoria de vârstă U12 (clasele V-VI).

Faza zonală a competiției fotbalistice dedicate elevilor s-a încheiat duminică, 2 aprilie, cu un nou succes reșițean în Valea Domanului. Dacă sâmbătă au triumfat elevii din clasele a III-a și a IV-a de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, duminică a fost rândul celor de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița să se impună la categoria de vârstă U12 (clasele V-VI).

La această categorie de vârstă au fost prezente șase echipe de băieți, practic toate cele șase județe având reprezentante: Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița (județul Caraș-Severin), Școala Gimnazială Șimand (Arad), Școala Gimnazială „Constantin Negreanu” Drobeta Turnu Severin (Mehedinți), Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra (Alba), Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni (Hunedoara) și Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara (Timiș).

Cele șase echipe au fost împărțite în două grupe, câștigătoarele celor două grupe disputând apoi finala zonală pentru stabilirea echipei calificate la etapa finală de la Timișoara. Echipa Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reșița a fost repartizată în Grupa B, unde a învins echipele din Alba (scor 2-0) și Mehedinți (4-2). În finala zonală, reșițenii au dispus cu scorul de 2-0 de reprezentanta județului Hunedoara.

Profesorul Silviu Izvernar a mizat pe următorii elevi: Loris Roșu, Cristian Bud, Claudiu Crîșmaru, Alexandru Negru, Bogdan Pervescu, Mihai Socaciu, Răzvan Boca, Mario Ivașcu. Reșițenii au obținut și două dintre premiile speciale oferite de AJF Caraș-Severin: cel mai bun portar – Loris Roșu, cel mai tehnic jucător – Bogdan Pervescu.

„Îmi felicit sportivii pentru devotament, sper să facem o figură frumoasă la faza finală, unde vor reprezenta nu doar județul Caraș-Severin, ci întreaga zonă. Avem o colaborare foarte bună cu cei de la CSM Școlar Reșița, unde sunt legitimați elevii noștri și de aceea vreu să le mulțumesc pe această cale lui Viorel Lolea, Leontin Doană, Ovidiu Telescu și Gheorghe Popa. Totodată, mulțumirile noastre se îndreaptă și către o persoană care iubește sportul și ne sprijină activitatea, domnul Costel Ciobanu. A fost o competiție reușită, am făcut o bună propagandă fotbalului și am convingerea că acești elevi vor ajunge mari fotbaliști”, a spus prof. Silviu Izvernar.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru elevii de la U8 (6-8 ani), etapa zonală este și cea finală, rezultatul meciurilor desemnând micii campioni la această categorie de vârstă. Reșița a fost una dintre cele opt localități din România în care s-a organizat etapa de zonă.