Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de tenis de masă T.T. Memory Reşiţa se pregăteşte pentru noul sezon competiţional. Înfiinţat recent, Clubul Sportiv Tenis Table Memory Reşiţa are o strategie pe termen lung, în perspectiva revenirii în competiţiile oficiale, în ediţia 2013/2014. În acest sens, preşedintele grupării, Constantin Parfenie, care s-a legat, sperăm, definitiv, de acest sport, este pătruns de un optimism de invidiat. Şi a înscris echipa în Liga AmaTur, o competiţie organizată de Asociaţia AmaTur România, ce se adresează cluburilor şi asociaţilor sportive de jucători amatori, care nu sunt legitimaţi la Federaţia Română de Tenis de Masă. Asociaţie care cuprinde aproape 4.000 de sportivi.

Formaţia T.T. Memory cuprinde patru jucători: Nicuşor Franţ, Sorin Corbu, Deian Sorescu şi Constantin Parfenie, cei care au evoluat, în Campionatul Diviziei B, ediţia 2011/201, pentru C.S. Ivana Oraviţa.

„Am început cu participări la concursuri zonale individuale, reuşind să urcăm, încet, încet în clasamentul general. De exemplu, la recentul turneu de la Arad, «Memorialul Eugen Radu», Nicuşor Franţ s-a clasat pe locul şase, la open, din 200 de jucători. Sorin Corbu a ocupat poziţia 40, Deian Sorescu a ajuns pe locul 42, iar eu pe locul 60“, ne-a declarat Constantin Parfenie.

Să mai spunem că, la nivel de amatori, orăviţenii Gabriel Puţ (locul patru), Gheorghe Cociaş (5), Dorel Balmez (17), Ciprian Popovici (19), Vichente Ciublea (46) şi Marius Lungu (48), au avut comportări onorabile, din totalul de 143 de participanţi.

Revenind la jucătorii reşiţeni, aceştia vor participa, sâmbătă, 6 aprilie a.c., la Mediaş, la un concurs de nivel A. Ultima verificare înaintea primei etape a Ligii AmaTur, programată la Arad, în data de 20 aprilie a.c.

„Consider că vom debuta cu rezultate pozitive, fiindcă am încredere în colegii mei. Avem încă timp suficient de a ne pregăti şi sper să facem o figură frumoasă. Este o experienţă inedită, şi vrem să luăm o opţiune importantă pentru rundele următoare“, a mai precizat Constantin Parfenie.