Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi, 5 iunie, în urma unei întâlniri iniţiate de Sorin Frunzăverde cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, la care au participat conducerile Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, precum şi senatorul Iosif Secăşan, s-a întocmit un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea redeschiderii Spitalului Comunal Bozovici.

Printre argumentele invocate este şi faptul că acesta se află într-o zonă izolată, cu acces limitat, în special iarna. De asemenea, are arondate 15 sate, răspândite pe o suprafaţă întinsă iar distanţa faţă de unitatea medicală competentă cea mai apropiată este mai mare de 100 km. Au mai fost amintite şi reacţia întârziată a serviciilor de urgenţă datorită reliefului zonei sau solicitarea insistentă şi motivată a locuitorilor din zonă.

Structura propriu-zisă a spitalului cuprinde trei secţii, specifice şi obligatorii pentru un spital comunal, cu un total de 25 de paturi, contractabile cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, pentru secţia medicină internă sunt prevăzute 12 paturi, pentru pediatrie şase paturi, iar pentru obstetrică-ginecologie şapte, dintre care două pentru neonatologie.