Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zece echipe au participat la ediția a IX-a a competiției de fotbal în sală.

Regretatul om de afaceri și susținător al sportului Viorel Racoceanu este omagiat la fiecare final de an printr-o competiție care din 2006 îi poartă numele. Ajuns la ediția a IX-a, memorialul, dotat cu trofeul „3×3“, a strâns în decembrie 2014 zece echipe la start, împărțite în trei grupe: Roxamy, FC Brașov, Sporting, Milan (Grupa A); Semenicul Văliug, Humanitas Pro Deo, No Name (Grupa B); Coda Vinci, Santa’s Team, Drink Team (Grupa C). O serie de foști și actuali fotbaliști reșițeni și nu numai s-au aflat timp de trei zile la Sala Polivalentă din Reșița. În urma disputării meciurilor din grupe, opt echipe au acces în sferturile de finală, în care s-au înregistrat și surprizele competiției, fiind eliminate campioana en titre a județului Caraș-Severin la minifotbal, Roxamy Reșița, precum și câștigătoarea ediției precedente a Memorialului Viorel Racoceanu, echipa Coda Vinci, din lotul căreia au făcut parte printre alții Robert Lupu și Bogdan Cărămălău (reșițenii de la campioana națională la futsal, Autobergamo Deva), Daniel Oprița (antrenorul echipei de ligă secundă Metalul Reșița) sau fostul internațional stelist Iulian Miu.

Ultima zi a turneului a fost rezervată semifinalelor și finalelor. Semenicul Văliug, surpriza plăcută a întrecerii, a învins cu 7-1 pe Drink Team și s-a calificat în finală, acolo unde a întâlnit pe No Name, învingătoare cu 3-2 în semifinala cu Milan. Meciul pentru locurile 3-4 a fost câștigat cu 15-8 de Milan în dauna echipei Drink Team, iar în finala Memorialului Viorel Racoceanu, No Name a dispus cu 9-2 de Semenicul Văliug, într-un meci în care s-au marcat goluri spectaculoase. Organizatorii au premiat primele clasate, dar au acordat și distincții individuale: cel mai bun portar – Vasile Giurcanu (No Name); cel mai tehnic jucător – Cristi Boldea (Milan, fotbalist la ACS Poli Timișoara); golgheter – Casian Doană (Milan). Au arbitrat Gheorghe Balaj, Bogdan Balaj și Iliuță Bârsanu.

Mulțumesc echipelor participante la această ediție a Memorialului Viorel Racoceanu, ne-a spus Nicușor Asandei, președintele Asociației Sportive Venus Reșița, principalul organizator al competiției. Mulțumesc și sponsorilor care ne-au fost alături și în acest an, Consiliul Județean Caraș-Severin, 3×3 SRL, Hotel Rândunica, Persam Oravița, Complex Atlantic, Cabinet Medical Dr. Ioan Brizu, Restaurant Olle, La Tzompy și deputatul Vali Rusu.“