Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Prima ediție a competiției de fotbal dedicată copiilor a avut loc la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia“ din Reșița.

La aproape trei ani de la dispariția unui adevărat slujitor al sportului din Caraș-Severin, Doru Roșca, cel care a pus prima glie de gazon pe stadionul Gloria din Reșița, încă de la înființarea clubului în 1951, iată că cineva s-a gândit să cinstească memoria acestui conducător de club. Inițiativa i-a aparținut profesorului Daniel Anghel, fost fotbalist la Gloria, în prezent antrenorul grupei de Juniori F la clubul sportiv din Govândari. Prima ediție a Memorialului Doru Roșca, adresată copiilor născuți în 2007 și 2008, s-a desfășurat cu Gloria Reșița în calitate de organizatoare, și cu CSM Școlar și AS Mundo Club, ambele cu câte două echipe. Întrecerea s-a desfășurat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, înregistrându-se următoarele rezultate: Gloria Reșița – AS Mundo Club II 7-0, CSM Școlar II – AS Mundo Club I 0-2, CSM Școlar I – Gloria Reșița 3-0, AS Mundo Club II – CSM Școlar II 0-2, Gloria Reșița – AS Mundo Club I 1-5, AS Mundo Club II – CSM Școlar II 1-3, AS Mundo Club I – CSM Școlar I 3-2, AS Mundo II -AS Mundo I 0-7, CSM Școlar II – CSM Școlar I 2-2. În urma acestor rezultate, prima ediție a Memorialului Doru Roșca a fost câștigată de echipa AS Mundo Club I.

ianis-doana

Micuțul Ianis Doană (CSM Școlar Reșița), fiul cunoscutului fotbalist Leontin Doană și al handbalistei Alina Doană (fostă Titi), a fost dublu laureat al acestei competiții memoriale. Ianis a fost desemnat de organizatori drept cel mai tehnic jucător, câștigând și titlul de golgheter, la egalitate cu Aris Tudor (Gloria Reșița), ambii cu câte șase reușite. Premiul pentru cel mai bun portar i-a revenit lui Mihai Traia, de la AS Mundo Club. 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, reprezentată de inspectorul Dorin Voina, a oferit medalii tuturor copiilor, diplome pentru toate echipele și remarcații turneului, precum și cupe primelor trei clasate. La festivitatea de premiere a participat și ginerele regretatului Doru Roșca, medicul Sorin Butilcă, cel care i-a felicitat pe copii pentru evoluția lor și le-a urat succes în viitoarele competiții. „Toți m-ați impresionat“, le-a spus acesta copiilor.