Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – HC Adrian Petrea Reșița – Potaissa Turda e miercuri, 26 octombrie, de la ora 16, la Sala Polivalentă.

În etapa a zecea a Ligii Zimbrilor, HC Adrian Petrea Reșița are parte de un meci greu pe teren propriu, în compania unei echipe aflate pe podium, Potaissa Turda. Greu încercată în ultima perioadă, măcinată de problemele financiare care au creat o stare tensionată în vestiar, echipa reșițeană încearcă să se redreseze din mers, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor. Pentru că nu stă bine deloc, pe antepenultimul loc, cu doar șapte puncte, fiind învinsă în etapa precedentă chiar de ultima clasată, CSM Satu Mare, echipă care nu acumulase niciun punct până atunci.

„E tensiune acumulată. E o tensiune, dar sper să ne descărcăm miercuri. Tensiuni există din cauza rezultatelor, din cauza locului în clasament, din cauza jocului pe care îl prestăm, sunt tensiuni din cauza altor factori. Sunt probleme financiare în echipă, probabil că de asta nici jucătorii nu au același randament și aceeași satisfacție vis a vis de antrenamente, de meciuri. E o situație în care nu aș fi vrut vreodată să ajungem. Nici eu ca antrenor sau ca vicepreședinte și membru fondator, dar nici jucătorii mei, dar este o situație pe care sperăm să o gestionăm și să trecem cumva peste acest moment. Eu cel puțin nu am mai purtat discuții cu Consiliul Local. Discuțiile au fost, am lăsat pe alții să poarte discuții, eu mi-am luat mai în serios rolul de antrenor. Asta vreau să fac, să antrenez și să creez o atmosferă prielnică. Anul acesta nu am obținut un proiect cu Consiliul Județean, din câte am înțeles, din cauza noastră. Și asta pentru că unele documente nu au fost eligibile pentru acel proiect. Din ce știu, au existat ceva datorii la bugetul de stat și de asta nu am fost eligibili pentru a primi finanțare, dar acum, din ce știu, acele probleme s-au rezolvat și sper ca, dacă vor mai exista ocazii, să primim bani, să fim eligibili. La ora actuală, noi suntem eligibili din punct de vedere al finanțelor, al echipei”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Partida HC Adrian Petrea Reșița – Potaissa Turda este miercuri, de la ora 16, la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava, în direct pe TVR 2. Vor arbitra Bogdan Stark și Romeo Ștefan. Observator: I. Furnea.