Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Temperaturile caniculare ale zilei nu i-au ţinut acasă pe reşiţeni, care s-au încumetat să înfrunte căldurile chiar şi în jurul amiezii, când afişajul electronic de pe palatul administrativ municipal indica o temperatură de 38 de grade Celsius.

Chiar şi aşa, primăria a dat drumul fântânii cinetice din Centrul civic al Reşiţei, pentru a mai răcori puţin atmosfera pentru cei adunaţi în jurul minunii inginereşti.

Tot în Centrul civic, angajaţii serviciului public de salubritate au curăţat dalele de iarbă, după care întreaga piaţă a fost stropită cu apă. La modă au continuat să fie hainele scurte, din materiale vaporoase, în nuanţe deschise, pe semne că reşiţenii au învăţat lecţia anilor precedenţi.

E drept că oamenii nu au apelat foarte tare la serviciile publice înfiinţate pentru a-i ajuta să înfrunte canicula, mai ales în situaţii de urgenţă. Fie că nu le-au văzut, fie că au fost mai precauţi şi nu au mai avut nevoie de ajutor calificat. Oricum, cele două căsuţe anticaniculă continuă să funcţioneze în Centrul civic şi în Piaţa Tricolorului, oferind un mic spaţiu climatizat, la un pahar de apă rece, lângă persoane abilitate să le ofere primul ajutor în caz de nevoie.

Antoniu Mocanu