Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Atleții de la CSU și CSM Reșița au cucerit sâmbătă 13 medalii la Campionatul Național de 20 km marș.

Palmaresului impresionant al marșului reșițean i s-au adăugat sâmbătă, 24 iunie, alte 13 medalii, obținute la Pitești. A devenit ceva firesc ca la un concurs național Reșița să fie pe podium în probele de marș. După recordul din luna martie, de la București, cu cele 15 medalii câștigate, atleții care au concurat pentru Reșița la Naționalele de 20 km marș de la Pitești au avut 13 prezențe pe podiumul de premiere, cu patru medalii de aur, șase de argint și trei de bronz.

La seniori, podiumul a fost în exclusivitate reșițean, noul campion național la 20 km marș fiind, surprinzător sau nu, Alin Știrbu, un sportiv în plină ascensiune, care anul acesta va participa în premieră la Campionatul Mondial. A plecat mai ușor în cursă, apoi a crescut tempo-ul și a trecut linia de sosire după o oră, 27 de minute și 33 de secunde, înaintea olimpicilor Narcis Mihăilă și Marius Cocioran, ambii de la CSU-CSM Reșița, clasați pe locurile 2, respectiv 3. Alin Știrbu a concurat pentru CS Universitatea Reșița și a stabilit cu această ocazie un record personal, îmbunătățindu-și timpul cu 12 secunde.

„Fiind obișnuit în ultimul timp cu pregătirea pentru cursa de 50 km marș, în care voi concura la Londra, am plecat acum puțin mai ușor, apoi am crescut treptat tempo-ul, ajungând la un anumit timp și încercând să-l mențin acolo, până la finalul cursei. Îi felicit pe colegii mei, au mers OK. Eu am reușit un record personal, sper să progresez și mai mult”, ne-a spus după cursă proaspătul campion, Alin Știrbu. Acesta a făcut parte din echipa campioană de la CSU Reșița, alături de Ionuț Dogaru și Remus Rădoi. Pe treapta a doua a podiumului echipelor a urcat CSM Reșița, în formula Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Doru Ursu, Atila Balog. La tineret, individual, Ionuț Dogaru a intrat în posewsia unei binemeritate medalii de argint.

Medalii s-au obținut și în competiția feminină. Astfel, echipa CSU Reșița, formată din Mihaela Pușcașu, Valentina Tincu și Lăcrămioara Căruceriu, a devenit campioană națională la categoria tineret, timpii realizați permițându-le să urce și pe treapta a doua a podiumului la senioare. Trei reprezentante ale CSU Reșița au ocupat podiumul la tineret, individual: 1. Mihaela Acatrinei; 2. Mihaela Pușcașu; 3. Bianca Molnar, cu precizarea că Mihaela Acatrinei și Bianca Molnar au dublă legitimare, CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia. Alte două prezențe pe podium au fost și la senioare, individual, olimpica Ana Rodean (CSU Reșița-Unirea Alba Iulia) devenind vicecampioană națională, în timp ce campioana de la tineret, Mihaela Acatrinei, a realizat un timp care i-a permis cucerirea medaliei de bronz la senioare.

În competiția echipelor, Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Bianca Molnar au reprezentat Unirea Alba Iulia, cucerind titlul național.

„13 medalii reprezintă un bilanț bun pentru marșul reșițean. Îi felicit pe toți pentru efortul depus și pentru rezultatele obținute. Ne gândim acum la Campionatul Mondial de la Londra, unde vom fi reprezentați în proba de 50 km marș de Narcis Mihăilă și Alin Știrbu”, a spus Octavian Măzăran, director al CSU Reșița și totodată antrenor, alături de Iosif Măzăran, Gheorghe Ardeleanu și Rudolf Csunderlik.