Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Moralişti de doi lei acuză ce se întâmplă în ţară şi spun: Aşa nu se poate! Ba se poate! Se poate mult mai mult! Se poate ca românii să moară de frig şi de foame în casele lor! Se poate ca cei care au jefuit sistematic această ţară timp de 20 ani acumulând milioane, zeci de milioane de euro din funcţii politice să ne predea acum lecţia austerităţii.

Ca aceeaşi indivizi, care şi-au aranjat copiii şi restul neamurilor până la a nu ştiu câta spiţă, să ne spună acum că pentru copiii noştri nu mai este loc în această ţară şi că trebuie să plece! Se poate ca profesorii să fie arătaţi cu degetul pentru tot răul sistemului cauzat, în principal, de legi iresponsabile şi interese meschine! Şi… la fel cu sănătatea, cu sistemul bugetar, cu resursele de orice fel şi cu multe altele. Ni se predă acum lecţia privatizării ca un panaceu al tuturor relelor noastre! Pe ce ne să ne bazăm pentru a-i crede?

Se bate toaca pe ilegalitatea protestelor. Păi… ei fac legea şi o fac astfel încât nimic legal să nu mai poţi face din acest punct de vedere! În vara lui 2011, peste 50.000 de sindicalişti din toată ţara manifestau paşnic şi civilizat în Bucureşti parodiind guvernarea şi pe cei ce se află la pupitru. În loc ca acest lucru să fie apreciat, au fost acuzate sindicatele, de către te miri cine, pentru faptul că au scos oamenii în stradă ca să cânte şi să danseze pinguinul!

N-avem vână… Acum, când nimeni nu şi-a mai asumat organizarea, avem mai mult decât cântece şi dansuri, dar iar nu convine celor cărora le pute totul, mai puţin demersurile guvernanţilor. Vezi Doamne… este pusă în pericol democraţia! Care democraţie, mon cher? Un guvern sau un om politic responsabil dă greutate partenerului de dialog, încearcă să-i credibilizeze poziţia, nu să-l discrediteze, astfel încât acela să aibă un cuvânt greu în faţa celor pe care îi reprezintă pentru că numai aşa aducem echilibru în societate.

Aceşti indivizi au debalansat total raporturile de putere în societate! Pe cei puternici i-au făcut şi mai puternici, iar pe cei slabi i-au slăbit şi mai mult prin legi şi prin campanii media. Oamenii nu mai au repere, nu mai cred în nimic! Iar când cuvântul este decredibilizat într-un asemenea hal… nu mai rămâne decât bâta! Băsescu şi guvernul Boc au semănat vânt şi acum culeg furtună. Nu-mi pare rău de ceea ce se întâmplă, toată lumea avea nevoie de o astfel de lecţie!

Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Filiala Caraş-Severin