Caraş-Severin, Romania

DOLJ – Primarul Caransebeşului va reprezenta municipiile din România în cadrul Uniunii Europene.

Comitetul Director al Adunării Generale a Municipiilor din România s-a întrunit marţi, 29 iulie 2014, în şedinţă ordinară. Au fost dezbătute probleme de legislaţie şi s-au făcut propuneri financiare şi administrative, pentru Guvern şi Parlament, legate de impozite şi taxe locale, salarizarea personalului din primării, procedurile de intabulare a proprietăţilor, precum şi unele modificări la noua lege a descentralizării. Prezenţi la şedinţă, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au fost de acord cu majoritatea propunerilor reprezentanţilor administraţiilor publice locale.

Tot în cadrul acestei şedinţe, Comitetul Director al Adunării Municipiilor a hotărât ca în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles să participe, în calitate de membru şi reprezentant al municipiilor din România, primarul Caransebeşului, Marcel Vela.

Comitetul Regiunilor este o instituţie a Uniunii Europene formată din reprezentanți locali și regionali, ce oferă autorităților subnaționale (adică regiunilor, județelor, provinciilor, comunelor și orașelor) posibilitatea să-și facă auzită vocea în cadrul instituțiilor europene. Comitetul se întruneşte de cinci ori pe an în sesiune plenară, toate cheltuielile cu deplasarea membrilor fiind suportate de Parlamentul European. România are 15 membri în acest for internaţional.

„Este un mandat care mă onorează, dar mă şi obligă faţă de cei care m-au propus şi m-au votat în această demnitate. Dincolo de a reprezenta periodic, la Bruxelles, administraţia publică municipală, voi face tot ce ştiu şi pot pentru România“, ne-a declarat Marcel Vela.

Nina Curiţa