Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După o concurenţă acerbă privind licitaţia, contractul de servicii a fost atribuit unei instituţii de drept public.

Studiul este realizat în cadrul proiectului cu același titlu – „Studii privind apărare de mal în zona umedă Divici – Pojejena”, derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Acest proiect este implementat de Consiliul Județean Caraş-Severin, în parteneriat cu Municipalitatea Veliko Gradişte din Serbia.

Valoarea totală a proiectului este de 637.700 euro, din care 484.050 euro bugetul Consiliului Județean Caraş-Severin. „Pentru realizarea activităţilor proiectului a fost organizată o licitaţie internaţională de servicii. Dintre 20 de consorţii participante din Uniunea Europeană din Franţa, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia sau Grecia, contractul a fost atribuit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Mediului. Este vorba de o instituţie de drept public, în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale”, a precizat preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

Obiectul contractului constă în realizarea de studii, printrfe care cercetarea zonelor umede şi a riscurilor naturale şi tehnologice asociate analiza zonelor Divici – Pojejena şi Veliko Gradişte, studii de teren, studiu de inundaţii pentru apărare mal, precum şi planul de dezvoltare durabilă a turismului în zonele umede transfrontaliere. Proiectul se impementează până în luna aprilie 2015 pe axa prioritară „Protecţia mediului şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă”.

Flavius Rotariu