Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Numărul de autovehicule prezente la Registrul Auto vine în contradicţie cu „trendul“ naţional. Veniturile din taxa auto sunt estimate de Guvern pentru acest an la cel mai mic nivel de la introducerea obligativităţii acestei plăţi, la de zece ori mai puţin decât prognoza de încasări pentru anul trecut.

În luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

„La noi, numărul maşinilor programate a crescut, procentual, cu aproximativ 20%. Cu toate acestea nu sunt semne că vreo altă veste despre taxa auto ar panica oamenii. Din experienţa ultimilor ani, în lunile ianuarie şi februarie activitatea e mai slăbuţă, dar, în condiţiile unei zile medii, avem programate 60-70 de maşini. Ori, zilele astea avem câte 80-90 de autovehicule. Programarea se face în continuare de pe-o zi pe alta, pentru că noi avem capacitatea de verificare a până la 100 de maşini zilnic. Putem face şi ore suplimentare dacă situaţia o cere“, a precizat Viorel Blajovan, şeful reprezentanţei Registrului Auto Român Caraş-Severin.

Mai mult, numărul de solicitări pentru înmatriculări a crescut şi la ghişeele Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Flavius Rotariu