Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Comparativ, datele înregistrate de către poliţişti arată o scădere a cazurilor faţă de anul trecut.În urma analizei întocmite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în ceea ce priveşte infracţiunile cu violenţă, se observă o scădere a numărului acestora în primele patru luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În anul 2013 în judeţul Caraş-Severin au fost sesizate 269 de infracţiuni cu violenţă (-25,1%), 164 în mediul urban (-18,8%) şi 105 în mediul rural (-33,1%).

Infracţiunile de loviri şi alte violenţe sesizate reprezintă peste 90% din numărul acestor fapte, iar per total scade numărul infracţiunilor de mare violenţă sesizate. Numărul persoanelor cercetate în dosare cu urmărirea penală începută în cazul infracţiunilor cu violenţă creşte în anul 2013, ajungând la 169 (+12,7%), majoritatea pentru săvârşirea unor infracţiuni de loviri şi alte violenţe (pondere de 82,8%) şi 11 pentru tâlhării (+4). Un număr de 154 (pondere de 91,1%) sunt de sex masculin şi 15 de sex feminin (cu zece mai multe decât anul trecut).

„Chiar dacă numărul infracţiunilor cu violenţă este în scădere, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin vor continua activităţile specifice structurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice (patrulări, prezenţa la vedere a agenţilor de siguranţă publică şi cunoaşterea populaţiei din sectorul de responsabilitate de către poliţiştii de proximitate, respectiv poliţiştii care acţionează în mediul rural) cât şi a activităţilor informative pentru a asigura o prevenire eficientă a cetăţenilor“, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni.