Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – ISU Semenic a intervenit, în primele patru luni din 2012 la sute de situaţii de urgenţă.În primul trimestru al acestui an, în judeţul Caraş-Severin au fost înregistrate 657 situaţii de urgenţă, cu 155% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din totalul de 657 de situaţii, 403 au fost arderi necontrolate, 148 incendii, 57 intervenţii SMURD şi 49 alte situaţii de urgenţă şi acţiuni pentru protecţia comunităţilor (asanarea teritoriului de muniţie, protecţia mediului, salvări animale etc.).

Luna cu cele mai multe intervenţii a fost martie (543), când numărul arderilor necontrolate a ajuns la 381. Martie a fost şi luna în care a fost inaugurat SMURD Caraş-Severin, fiind operaţionalizate trei ambulanţe de prim ajutor la Caransebeş, Oraviţa şi Bozovici. În zece zile de funcţionare, ambulanţele SMURD au fost solicitate în 40 de cazuri.

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a intervenit, în primele trei luni ale lui 2012, pe teritoriul întregului judeţ, la nouă acţiuni de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. În urma acestor acţiuni au fost ridicate cinci proiectile, două bombe de artilerie şi două grenade. De fiecare dată, misiunile pirotehnice au fost finalizate fără probleme.

Flavius Rotariu