Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un nou an electoral este pe cale să se încheie. Candidaţii au promis, reşiţenii au votat, urmează adevărul.

Chiar dacă la primele ore ale dimineţii urnele au fost „vizitate“ de alegătorii peste 50 de ani, la amiază, şi-au mai făcut apariţia şi reşiţeni sub 35 de ani. Cu toate acestea, numărul votanţilor a fost destul de mic după cum au sesizat preşedinţii din secţiile de votare din municipiu, sub 100 de voturi exprimate până la ora 12.00. Iar numărul votanţilor a fost în raport cu speranţele acestora. „Am votat pentru un viitor mai bun deşi sunt sceptic“, ne-a declarat Florin Belciu. Chiar dacă nu îşi face prea mari speranţe, tânărul de 24 de ani se prezintă de fiecare dată la vot şi consideră că aşa ar trebui să procedeze fiecare român.

În ziua alegerii şi natura s-a gândit să arate alegătorilor şi candidaţiilor la primărie care sunt adevăratele probleme ale Reşiţei… străzi şi trotuare inundate după o ploaie de 20 de minute, dar şi locuri de parcare insuficiente, locuri de muncă puţine şi nepăsare din partea celor care ne conduc. Pentru toate acestea au existat soluţii şi mai ales promisiuni în campanie. „Sperăm să se schimbe ceva dar problemele pe care le vreau eu rezolvate sunt prea multe şi nici nu ştiu cu ce să încep… cred că în primul rând avem nevoie de locuri de muncă“, ne-a declarat Gabriela Laszlo, 43 de ani.

Sceptic s-a declarat a fi şi Radu Rafael. Bărbatul de 38 de ani consideră că de vină pentru situaţia Reşiţei, dar şi a României în general, este mentalitatea oamenilor. „Stau de 10 ani în Reşiţa dar tot nu am văzut până acum nici o schimbare“, ne-a mărturisit reşiţeanul înainte de a-şi exercita dreptul la vot. Anul 2016 este un an al extremelor, atât în privinţa condiţiilor meteorologice cât şi al oamenilor. Chiar şi în secţiile de votare au fost oameni care ştiau să-şi facă treaba şi persoane care interpretau legea citind printre rânduri. Reşiţenii speră ca rezultatele de azi să se înscrie în extrema pozitivă, situaţia oraşului să se schimbe în mai bine iar promisiunile să nu fie uitate.