Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Polivalentă din Bucureşti a fost, timp de o săptămână, gazda Campionatelor Mondiale de lupte pentru juniori. Cel mai mare eveniment de profil din România, în anul 2011, competiţie încheiată duminică, 31 iulie a.c.

La finalul întrecerilor, delegaţia României, alcătuită din 23 de sportivi, a înregistrat un bilanţ modest, cu doar o medalie de bronz, cucerită de reşiţeanca Alina Vuc, la categoria 48 kg.

„Din păcate, într-o discuţie anterioară, înainte de competiţie, am anticipat o comportare mai modestă a sportivilor noştri, ne-a declarat antrenorul coordonator al Centrului Olimpic de lupte juniori, de la Reşiţa. Sigur, speram în surprize, dar a fost greu. Foarte greu. Am fost reprezentaţi de cei mai buni sportivi ai ţării, de campionii României. Bilanţul la acest campionat mondial trebuie să ne pună însă pe gânduri. Va trebui să promovăm un program cu cât mai multe meciuri de verificare, cu cât mai multe participări la concursuri internaţionale amicale. Pentru că sportivii sunt foarte talentaţi, dar trebuie să simtă şi ei, mai des, febra nivelului internaţional“.