Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Reşiţei, Ioan Popa, ne-a dat vestea cea bună cum că etapa de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construire este aproape încheiată, astfel că într-o săptămână, maxim trei, vor demara lucrările la piaţa centrală.

Proiectul vizând Centrul Civic, în valoare de 6 milioane de euro, predomină în cadrul „Retrospectivelor“, unde piaţa centrală a câştigat finanţare alături de alte şase străzi. Este vorba despre cele care fac legătura între cele două bulevarde din Luncă (A.I. Cuza şi Revoluţia din Decembrie), care mai aduc Reşiţei 4 milioane de euro.

Care este stadiul în cazul Centrului Civic?

„Proiectul a fost trimis de firma care a câştigat licitaţia, suntem în faza de autorizare, ne-a declarat primarul Ioan Popa. Aşa cum autorizăm case sau alte obiective, chiar şi noi, Primăria Reşiţa, trebuie să ne autorizăm proiectul de modernizare a Centrului Civic. Acum documentele sunt pe circuit, la Mediu, la Ape, la IGSIC (Inspectoratul General de Stat pentru Investiţii-Construcţii – n.r.), unde trebuie obţinute avizele pe proiect, după care dăm autorizaţia de construcţie. Eu sper ca într-o săptămână, două, maxim trei, să începem lucrările cât ne va lăsa timpul. Acum e adevărat şi că în Centrul Civic lucrările nu sunt neapărat oprite de iarnă, pentru că în prima parte se vor scoate dalele existente, straturile de sub ele, se va reface partea de pluvial, de colectare a apelor de ploaie, şi cred că putem lucra chiar şi până în sărbătorile de iarnă“.

În paralel, în această perioadă, se pregăteşte plantarea arborilor de pe A.I. Cuza, din zona Poliţiei, unde trotuarul a fost refăcut şi modernizat. Potrivit primarului, gropile, din 7 în 7 metri, sunt deja pregătite.

Antoniu Mocanu