Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița se numără printre cele mai bune opt echipe de handbal din țară din turneul final al CN de Juniori II, de la Bacău.

Întrecerea națională începe miercuri, 21 mai, la Sala Sporturilor din Bacău, cu participarea a opt echipe, repartizate în două grupe. Printre participante se numără și echipa Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița, pregătită de profesoara Lucia Moruț. Handbaliștii reșițeni au fost repartizați în Grupa a II-a, una destul de puternică, cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare, LPS Piatra Neamț și gazdele de la CSM Bacău 2010. Cu toate acestea, reșițenii sunt optimiști și speră să facă o figură frumoasă în turneul de la Bacău.

„Avem într-adevăr o grupă grea, dar nu ne dăm bătuți, a spus profesoara Lucia Moruț. Cunosc potențialul elevilor mei, știu ce antrenez și am încredere în ei. Sunt extraordinari și îi felicit. Mă bucur foarte mult că echipa pe care o conduc se află în turneul final. Am pregătit copiii foarte bine, și psihic și tactic. Ne întâlnim cele mai bune opt echipe din țară. Ne dorim din tot sufletul să facem o figură frumoasă și să câștigăm cât mai multe meciuri, ca să putem să jucăm și noi în semifinale și de acolo totul este posibil. Copiii își doresc foarte mult să facă o impresie bună și chiar dacă avem în prima zi cu gazdele, ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci.”

Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița debutează în turneul final al Campionatului Național de Handbal al Juniorilor II miercuri, 21 mai, de la ora 18, chiar în compania reprezentantei gazdelor, CSM Bacău 2010. Vor urma alte două meciuri în grupă, joi, 22 mai, de la ora 17, cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare, iar vineri, 23 mai, tot de la ora 17, cu LPS Piatra Neamț. Primele două clasate din grupă vor obține calificarea în semifinale. Din cealaltă grupă a turneului final băcăuan fac parte LPS Iași, LPS Suceava, ACS Potaissa Turda și CSS Odorheiu Secuiesc.

Profesoara Lucia Moruț va miza la turneul final pe următorul lot de jucători: Marius Băniță, Gabriel Țicală, Bogdan Pop, Raul Heimbach, Raul Puia-Krucsai, Adrian Ionescu, Marius Drăgănescu, Sebastian Sonohat, Elian Apostol, Dorian Ionescu, Eduard Belchite, Vlad Pahonț, Andrei Balog, Narcis Nicolau, Alexandru Nicolicea.