Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un concert coral susţinut de liceeni de la Eastern Mennonite High School (Virginia, SUA) a debutat miercuri, 18 iunie, la ora 18.00, sub cupola palatului reşiţean al culturii.

În cadrul evenimentului au fost prezentate lucrări corale din repertoriul universal, sub bagheta dirijorului Jay Hartzler. Nicolae Vlădulescu, directorul edificiului gazdă, s-a declarat deosebit de încântat de prezenţa grupului american pe scena Teatrului de Vest, explicând că modul în care tinerii interpretează piesele nu poate decât să indice implicarea factorului divin.

„Tânjesc după Dumnezeu!“, a sunat scurta alocuţiune, în engleză, a dirijorului american, la care directorul teatrului n-a putut să răspundă: „Asta este prea mult pentru mine… Mai bine spuneţi-ne o poveste“. Şi povestea nu s-a lăsat aşteptată: „Îl vreau pe Dumnezeu aşa cum o căprioară în deşert vrea apă!“

Reprezentaţia liceenilor americani a încântat publicul reşiţean, iar tinerii vor petrece câteva zile pe malurile Bârzavei, sub coordonarea Liceului Teologic Baptist. Evenimentul este organizat de către liceul reşiţean, în parteneriat cu teatrul gazdă.

Antoniu Mocanu