Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Și spun că lista prezentată de edil cu un proiect pe Fondul de Dezvoltare și Investiții, de reabilitare a tuturor străzilor din Caransebeș, era doar o listă cu proiecte depuse, nicidecum aprobate!

La finele lui octombrie, primarul Felix Borcean publica pe pagina personală o postare a deputatului Luminița Jivan, care prezenta o listă cu proiecte, printre care și cel al Caransebeșului, ca și cum acestea ar fi fost aprobate. „Este pentru prima dată când postez ceva favorabil PSD, dar, fiind vorba de orașul meu și despre ceva potențial memorabil, merită, cred”, puncta atunci primarul Borcean.

Liberalii caransebeșeni spun însă că e ca la Radio Erevan: proiectul de aproape 70 de milioane de lei nu era nici măcar aprobat, ba mai mult, era de fapt doar un împrumut. „Suma de care spune dl primar trebuia să vină de undeva, Guvernul nu ți-ar fi dat banii și apoi uita de tine, era un împrumut. Ceea ce a prezentat dl primar a fost doar o listă sinteză a proiectelor depuse la nivel național. PSD-ul a ieșit cu acele proiecte ca o răbufnire de orgoliu de ultim moment în campanie, ca fiind finanțabile. Și atât. Că dl Borcean a ieșit și a zis că va face și va drege, îi dorim succes”, a spus Andrei Ungur, președintele PNL Caransebeș.

Mai mult, viceprimarul liberal Marius Isac a precizat că „pentru orice investiție și finanțare mai mari de 30 de milioane de lei trebuie Hotărâre de Guvern, iar proiectul propus de dl primar se apropie de 70 de milioane de lei”, HG pe care nu l-a văzut nimeni. Și e foarte puțin probabil să-l mai vadă vreodată, după ce noul Executiv le-a transmis tuturor primarilor să uite de Fondul de Dezvoltare și Investiții.

R.M.