Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Angajații și copiii de la Centrul Raisa din Reșița s-au jucat, învățând tehnici de resuscitare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în parteneriat cu filiala județeană a Crucii Roșii, a organizat la finalul săptămânii trecute o acțiune de instruire a personalului și copiilor de la Centrul Raisa, în domeniul acordării primului ajutor.

Îmi pare foarte bine că am reușit să organizăm această instruire, deoarece este binevenită atât pentru beneficiari, cât și pentru personalul Centrului Raisa. Este foarte important să știi să acorzi primul ajutor, având în vedere că se pot întâmpla tot felul de accidente”, a declarat Daniela Șalariu, șeful Centrului Raisa din Reșița.

Crucea Roșie va organiza mai multe cursuri de acest gen, dar și legate de circulația rutieră sau de luptă împotriva drogurilor, pentru a-i încuraja pe copii să se implice în cât mai multe activități utile. Centrul Raisa din Reșița are două module, respectiv, Centrul de primire în regim urgență, unde sunt în prezent 11 beneficiari, și modulul de apartamente, unde sunt 125 de beneficiari. Copiii au vârste între trei și 18 ani și beneficiază de educație, de instruire, de servicii medicale, de diferite excursii și tabere școlare.

Am venit la Centrul Raisa cu câțiva voluntari pentru a prezenta diferite tehnici de prim-ajutor. Printre acestea, manevra Heimlich – în cazuri de înec cu aspirant alimentar, diferite tehnici de pansare, poziția lateral-stabilă și resuscitarea cardio-pulmonară. În urmă cu puțin timp am sprijinit Mănăstirea Nera cu diferite obiecte sanitare și obiecte de mobilier, dar și primăriile cu care avem convenții de colaborare, printre care Măureni, Ciudanovița, Eftimie Murgu. În limita posibilităților, vom fi aproape de semenii noștri pentru a-i sprijini atunci când au nevoie“, a explicat Alin Cica, directorul filialei cărășene a Crucii Roșii.