Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nici bine nu a început şcoala, că elevii clasei a IV-a, de la Şcoala Nr. 7 din Reşiţa, au şi bifat prima excursie din acest an

Mari iubitori de natură şi drumeţii, copiii, însoţiţi de profesoara Cristina Ardeleanu, au vizitat un alt loc de poveste din Banatul Montan, comuna Cornereva. Până să ajungă în cea mai mare localitate nu doar din Caraş-Severin ci şi din ţară, excursioniştii au poposit la barajul Poiana Rusca, unde cei mici au aflat povestea construirii acestuia, dar şi alte lucruri interesante despre construcţia impunătoare de pe râul Hideg. De aici, cei 28 de elevi s-au îndreptat spre Cornereva, unde au fost primiţi de primarul localităţii, Nicolae Novăcescu. Grupul a vizitat şi centrul de informare turistică din localitate, unde elevii au primit mai multe informaţii legate de cele 40 de sate pe care primăria le are în administrare.

La finalul întâlnirii, primarul le-a oferit copiilor diverse materiale, stabilind o nouă vizită în primăvară, pentru a participa la măsuratul oilor, un obicei străvechi care se mai păstrează încă în satele bănăţene.

Excursia a continuat cu o drumeţie montană, elevii având ocazia să admire frumuseţile locurilor învecinate munţilor Cernei, Ţarcu şi Godeanu, şi să asculte legendele şi poveştile rostite cu pasiune de un fiu al locului, Ion Duicu. Excursia s-a finalizat cu o masă tradiţională oferită de către organizatori.

„Elevii s-au bucurat de o «altfel» de zi de şcoală, în care istoria, geografia şi ştiinţele naturii au fost predate într-un cadru natural de excepţie. Excursia a fost organizată la iniţiativa părinţilor şi face parte din proiectul educaţional «Călători prin Banatul Montan»“, ne-a mărturisit prof. Cristina Ardeleanu.