Caraş-Severin, Romania

ANINA – Miercuri, 1 octombrie, a avut loc în sala de festivităţi a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Anina manifestarea intitulată „Alei printre generaţii”, organizată de Asociaţia LAURAS din localitate, în parteneriat cu instituţia–gazdă, reprezentată de directorul Angela Cherescu.

Activitatea se înscrie în strategia Asociaţiei LAURAS de promovare a unei atitudini responsabile şi participative  faţă de  nevoile speciale ale  persoanele ajunse la vârste respectabile, atât din cadrul Căminului din Anina, cât şi din comunitate. Acestui demers i s-au alăturat organizaţii şi instituţii locale, dar şi din judeţ, fiecare cu aport consistent la organizarea evenimentului: Consiliul Local din Anina, parohiile ortodoxe „Sfinţii Constantin şi Elena” din Anina şi „Sfânta Treime” din cartierul Steierdorf, Centrul European de Despăgubiri din Reşiţa, Asociaţia „Il Giocattolo” din cartierul Brădet, Asociaţia „Guerrilla Motors” din Reşiţa, ansamblul folcloric „Doina Caraşului” şi elevi ai Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oraviţa.

Manifestarea a fost interesantă şi atractivă şi prin participarea extraordinară a  soliştilor de muzică bănăţeană Maria Ruva (8 ani, un promiţător talent local), Graţiela Teodorescu şi  Titian Puichiţă, precum  şi prin prezenţa în programul artistic a elevilor clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din cartierul Celnic-Nord.