Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta îi așteaptă pe taximetriștii din municipiu care nu respectă regulile impuse de municipalitate. Administrația locală s-a confruntat în ultima perioadă cu tot mai multe sesizări din partea pasagerilor, care au reclamat indisciplina și agresivitatea unor taximetriști.

În acest condiții, s-a luat decizia completării regulamentului pe baza căruia se deruleaza activitatea de taximetrie în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

„Persoanele fizice sau societățile comerciale care încalcă disciplina rutieră sau comercială de trei ori, separat sau cumulat, vor rămâne fără autorizația de taximetrie. 90 la sută din taximetriști sunt oameni serioși, care respectă legile, nu parchează ilegal şi nu sfidează polițiștii sau pietonii. Ceilalți 10 la sută care încalcă disciplina rutieră în diferite moduri, care nu stau în coloană ca să primească un client, nu vor mai face taximetrie în Caransebeș”, a explicat primarul Marcel Vela, după decizia luată de legislativul local.

Potrivit edilului-șef, compartimentul de specialitate al municipalității a constatat că majoritatea taximetriștilor care încalcă disciplina rutieră sau comercială sunt tocmai cei care nu sunt din Caransebeș.

Lidia Almăjanu