Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Troiţa de lângă centrul de comună era, de ceva vreme, înconjurată de o mare de gunoaie. Ele însă provin din sacii de gunoi pe care „binevoitorii“ i-au golit şi i-au furat… Așa că un jandarm a făcut singur curățenie!

Nepăsarea şi lipsa de respect pentru natură a întrecut orice limită în comuna cărăşeană, unde oamenii au început să fure sacii de gunoi, după ce i-au golit pe câmp. Ne-o spun chiar jandarmii, care au dorit să-şi manifeste aprecierea faţă de un gest făcut de un coleg de-al lor care s-a pus de unul singur la adunat gunoaiele.

„Colegul nostru, plt.maj. Adrian Borceanu, subofițer în cadrul Detașamentului 4 Moldova Nouă, la ieșirea din serviciu, nu a putut să treacă nepăsător pe lângă troița din apropierea localității Ticvaniu Mare, unde, de o perioadă de timp, au fost aruncate mai multe resturi menajere. Din proprie inițiativă, a cumpărat cele necesare și a curățat întreaga zonă, care, din păcate nu este respectată de trecători. Începând de astăzi sperăm că acest colț de natură să rămână așa cum l-a lăsat Adrian. Ne mândrim cu un așa coleg!“, ne informează Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Potrivit aceleiaşi surse, din informaţiile de pe reţelele de socializare, „gunoiul a fost golit de cetățeni și sacii au fost furați“.