Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Sala Polivalentă din Caransebeș și blocurile care aparțin societății Caromet din zona Polivalentei, scoase la licitație în prezent, au ajuns subiect de discuție în Consiliul Local.

La capitolul Întrebări-Interpelări, aleșii PSD și-au exprimat intenția ca aceste imobile să fie achiziționate de municipalitate. În opinia social-democraților, blocurile, spre exemplu, ar fi mai ieftine față de construirea unora noi și ar putea fi folosite pentru cetățenii care solicită Primăriei locuințe.

„Noi le-am propus o ofertă pentru sală, pe care ei (Caromet – n.r.) au considerat-o prea mică. Au scos sala la licitație la prețul pe care l-ați văzut, undeva la 400 de mii de euro, noi le-am propus 250 de mii de euro, mai așteptăm să scadă”, le-a spus primarul Felix Borcean aleșilor. „Da, ei în fiecare săptămână fac licitații și poate scade prețul și trebuie să luăm în seamă asta”, a fost de acord și Valentin Dascălu, completat de colegul de partid, Daniel Isac, potrivit căruia „oricum nu o să cumpere nimeni, cine cumpără Polivalenta?”.

În ceea ce privește blocurile din zonă care aparțin de Caromet și care, potrivit aceluiași Daniel Isac „sunt distruse în proporție de 80 la sută”, edilul a precizat că trebuie ținut cont de starea acestora. Mai mult, viceprimarul Marius Isac a adăugat că din câte știe de la directorul Caromet, Octavian Dena, unele din apartamente sunt vândute deja. „Cât despre blocuri, e greu de spus dacă e mai bine să construim altele sau să le preluăm pe acelea așa cum sunt. Acolo sunt instalații vechi, e ca și cum ți-ai lua o casă veche și apoi vezi ce ai luat și vrei să o demolezi. Iar unele din apartamente sunt vândute deja și chiriașii care au mai rămas își vor exprima ei dreptul să cumpere acele apartamente”, a mai spus și primarul Borcean.