Caraş-Severin, Romania

JUPA – Sărbătoare mare de Sf. Dumitru la Jupa unde, după mulți ani, Ruga s-a ținut într-un cămin cultural renovat complet.

Sute de localnici ai satului aparținător de Caransebeș au venit vineri seara la inaugurarea căminului cultural pe care municipalitatea l-a renovat în ultimele trei luni. Și au avut ce vedea, pentru că ruina fără tavan și podea, prin care se vedea cerul în luna august, a căpătat o altă imagine. Căminul a fost sfințit de preotul localității, Traian Florei.

„Suntem extrem de mulțumiți, sperăm ca dl primar Borcean să ne ierte că l-am mai cicălit cu acest cămin, dar iată că a ieșit ceva frumos. Și o să-l mai cicălim, că mai e loc și de mai bine. Mulțumim și Consiliului Local. Să înceapă distracția” a spus Ovidiu Ruicu, reprezentantul sătenilor din Jupa.

oldjupa

„Să vă bucurați de acest cămin dar și să aveți grijă de el, acum este al dumneavoastră, al oamenilor de aici, noi ne-am făcut datoria, trebuie doar să-l păstrați pentru că este un lucru făcut de calitate”, le-a transmis și primarul Felix Borcean localnicilor, după care pe acordurile celor de la „Doina Banatului”, Ruga de la Jupa a fost deschisă cu un brâu în care s-au prins atât primarul și soția acestuia, cât și consilierii locali prezenți, dar și sătenii din Jupa.

Renovarea căminului cultural de la Jupa a fost făcută doar din bugetul local, lucrările costând aproximativ 120 de mii de lei.