Caraş-Severin, Romania

FÎRLIUG – Asta spunea primarul Ioan Borduz vizavi de faptul că nu găseşte înţelegere la Secţia de Poliţie Rurală Nr.1 Reşiţa.

De-a lungul acestui an, primarul comunei a mai amintit în declaraţiile date presei faptul că nu prea există o colaborare bună între administraţia locală şi poliţiştii care se ocupă de zona respectivă. „Nu avem vreun conflict dar, efectiv, nu au venit o dată să discutăm despre problemele acestei comunităţi. Eu nu le cer nimic pentru mine, ci pentru oameni. Fîrliugul, cu satele aparţinătoare, are probleme ca orice zonă rurală. Păi dacă Poliţia nu îi protejează pe oameni, cine să o facă? Oamenii legii care răspund de zona asta trebuie să îi sprijine pe cetăţeni, aşa cred eu. Degeaba îi aleargă pe amărâţii ăia care taie o salcie să aibă ce să pună pe foc, iar camioanele cu tone de lemn trec nestingherite. Cred că vom ajunge aici la legea parului“, ne-a spus Borduz.

Edilul comunei mai susţine că şi joi, 28 decembrie 2017, a încercat să îi sune pe cei de la Secţia de Poliţie Rurală Nr.1 Reşiţa, în ideea de a vorbi cu poliţiştii responsabili pentru Fârliug, pentru a sesiza faptul că între Dezeşti şi Fîrliug sunt parcate trei maşini într-o curbă periculoasă. „De trei luni sunt acele maşini parcate în curbă, dacă vine cineva cu viteză se nenoroceşte. Am vrut să sesizez, dar nu am avut cui. La postul de poliţie din Fârliug pe cei doi poliţişti care se ocupă de noi nu i-am văzut de vreo două săptămâni. Oamenii or fi, dar eu nu i-am văzut. Această lipsă de colaborare cu Poliţia, acestă lipsă de implicare pentru problemele oamenilor din Fîrliug este una dintre cele mai mari nemulţumiri cu care închei anul 2017. Sper din suflet ca în 2018 să avem o comunicare bună, o colaborare în interesul cetăţeanului“, a mai precizat primarul Ioan Borduz.