Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O şedinţă extraordinară a Consiliului judeţean, ultima din acest an, a fost convocată miercuri, 28 decembrie.

Încă de la început, consilierii au votat rectificare bugetului judeţului ca urmare a unei hotărâri de Guvern prin care au fost alocaţi circa două milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din acest an la infrastructură. Un alt proiect a vizat alocarea cofinanţării la suma necesară Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru achiziţionarea – pe parcursul anului 2017 – aparaturii necesare bunei desfăşurări a activităţii în secţiile unităţii. „Suma necesară spitalului este de 5,6 milioane de lei, iar efortul Consiliului judeţean va fi de 10%, adică 560.000 de lei“, a explicat preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu.

Un alt punct important s-a referit la cooptarea Consiliului Local Moldova Nouă în acţionariatul SC Eoliana, ce avea ca acţionar unic Consiliul Judeţean. Prin această modificare a statutului, în urma unui aport de capital, CL Moldova Nouă devine acţionar la societate. „Aportul de capital era necesar, în vederea bunei desfăşurări a activităţii şi pentru a ieşi din iarnă. Asta pentru că, în această perioadă, veniturile SC Eoliana sunt nule, întrucât catamaranul nu transportă pasageri. Rectificarea anterioară s-a dat pentru arierate, credite și datorii la bănci. Într-adevăr, Consiliul Local și Primăria Moldova Nouă au fost de acord, printr-o hotărâre anterioară, de a contracta un credit de la bancă, pentru continuarea proiectului cu bacul – punctul de trecere a frontierei. Evident că banii pentru continuarea acelui proiect se iau prin credit bancar și acest lucru a constituit un motiv în momentul în care am alocat banii pentru bugetul orașului Moldova Nouă“, a adăugat Hurduzeu.